“ALLT MELLAN HIMMEL O JORD VÅRA TANKAR, FUNDERINGAR, LITE MER PRIVAT HELT ENKELT!”

Utveckla din dans och utveckla dig själv
Kultur. En kul tur?
Varför dansa som vi gör?
Lite tankar och annat som inspire-
rar, vill vi dela!
Allt som rör bl a dansen plus mycket annat.
Välkommen till SalsaDans-Bloggen, hoppas att du kommer att hitta något trevligt att läsa!

Om jag vore president

Flyktingläget i Sverige har väl inte gått någon oberörd förbi. Bilder och artiklar strömmar ut om hjälplösheten, arbetslösheten, flyktingboenden som bränns ner, personal som dödas… Hela världen står inför en ny framtid och förhoppningsvis en öppnare sådan, i alla fall efter ett tag…

Ibland har man ju fått frågan om vad man skulle göra om man vore president. Ja det händer inte dagligdags men kan vara en fråga som dyker upp under diskussioner om livet och världen. Givetvis finns det många saker man kanske skulle vilja göra, men det är så mycket att det kan vara svårt att greppa. Men jag vet i alla fall en sak som jag skulle vilja göra, för mig den viktigaste saken. Det jag skulle göra som president är att ta bort alla landsgränser. Ja jag vet att vissa av er kanske tänker att ja men se till konsekvenserna, vad kommer hända? Du kommer skapa krig och konflikter!

I min värld finns det inga landsgränser, nationaliteter, regler kring vem man får älska, regler kring vilket kön man ska identifiera sig med. I min värld finns det bara människor och mänsklighet. (Och givetvis andra viktiga saker som natur etc. men bortsett från det.) Hur vi behandlar varandra ska inte påverkas av vilken färg vi har på huden, vilken ålder vi är i, vilken religion vi har eller vilket kön vi har.

Så om jag vore världspresident skulle jag ta bort alla landsgränser och utbilda människor i respekt och tolerans för alla människors likheter och olikheter och utbilda folk i nyfikenhet. Men nu är jag inte världspresident, men jag är dock president i min egna lilla värld. Och där bestämmer jag över hur jag behandlar andra och hur jag tar emot andras behandling av mig.

Så nu min fråga till dig, vad hade du gjort om du vore president?

Laemma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *