“ALLT MELLAN HIMMEL O JORD VÅRA TANKAR, FUNDERINGAR, LITE MER PRIVAT HELT ENKELT!”

Utveckla din dans och utveckla dig själv
Kultur. En kul tur?
Varför dansa som vi gör?
Lite tankar och annat som inspire-
rar, vill vi dela!
Allt som rör bl a dansen plus mycket annat.
Välkommen till SalsaDans-Bloggen, hoppas att du kommer att hitta något trevligt att läsa!

Dominikanska republiken- i takt med musiken

Vintern 2015 var jag på dominikanska republiken. Det var ett tag sedan jag besökte den delen av världen och jag var glad att vara tillbaka. Det räcker att man landar så känner man det, värmen, både på ut och insida, vardagsglädjen, lättheten, öppenheten. Givetvis ville jag dansa, jag ville känna och se hur de dansar, hur kulturen kring dans uttrycker sig på dominikanska republiken. Det var inte så komplicerat. Inte komplicerat att finna den eller se hur det uttrycks. I varje bil spelades musiken, från varje klubb hördes musiken, på gatorna ja överallt. Människorna verkar vara lika beroende av dans här som på många andra platser på jorden. Det är inte så noga, något jag uppskattar mycket, keep it simple. Man vill dansa, man kör fram en bil men en förstärkare på, man parkerar utanför en kiosk och man drar igång musiken alldeles för högt (!) och man dansar. Underbart, om än öronen fick sig en törn J

Det som fascinerade mig med dansen på dominikanska var att den hålls mycket enkel, det var inget nytt i sig för det är min upplevelse från andra länder i latinamerika, man håller det enkelt, det är kultur, det är socialt, det tillhör uppväxten, det finns ingen prestige. Men det som fascinerade mig var att i denna lättsamma, relativt enkla dans så håller alla takten och dansar på rätt slag i musiken. DET är fantastiskt! Det måste komma ifrån att de har med sig musiken sedan barnsben och är van att både lyssna och röra på sig till den.

Och någonstans är det så det ska vara, dansen och rytmen ska kännas inuti, vad som sedan kommer ut spelar mindre roll så länge man njuter av dansen, med vem man än dansar, var man än är på jorden. I dansen hittar vi oss själva tillsammans med andra.

Keep it simple and enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *