“ALLT MELLAN HIMMEL O JORD VÅRA TANKAR, FUNDERINGAR, LITE MER PRIVAT HELT ENKELT!”

Utveckla din dans och utveckla dig själv
Kultur. En kul tur?
Varför dansa som vi gör?
Lite tankar och annat som inspire-
rar, vill vi dela!
Allt som rör bl a dansen plus mycket annat.
Välkommen till SalsaDans-Bloggen, hoppas att du kommer att hitta något trevligt att läsa!

Hjärnan- tre faktorer för lycka

Hjärnan- tre faktorer för lycka

För ett tag sedan var jag på en föreläsning om hjärnan. Väldigt inspirerande att lära sig om sig själv, tänk att man inte vet mer om hur man själv fungerar. Föreläsningen hölls av två mycket kompetenta män inom medicin och kroppsterapi. De talade om hjärnan från befruktningsstadiet till hur den reagerar på impulser och tankar.

En sak jag fastnade för var att de sa att för att överhuvudtaget en människa ska bli till behövs en perfekt miljö, och detta fortsätter även i resten av livet. För att vi ska må bra och vara välfungerande behövs en perfekt miljö. Givetvis kan man inte begära att alla delar i livet ska vara perfekta samtidigt men att försöka ha en så perfekt miljö som möjligt är verkligen något att sträva efter.

Det fanns också 3 saker som hjärnan vill ha för att vara lycklig. Ni vet ju hur det är att gå på kurs, man kommer inte ihåg allt, men jag kommer ihåg att det var tre saker och även om jag i skrivandets stund inte kommer ihåg vad de tre sakerna var så kommer jag ihåg att jag tänkte….”det är väldigt likt energia, cultura, fiesta”- salsadans värdeord. Det kändes skönt att göra den kopplingen, en bekräftelse på att det inte bara är vi som tror att vi förstått vad det hela handlar om J

Så vi ska fortsätta att ge energi, kultur och fest till folket och på så sätt förhoppningsvis skapa den perfekta miljön för alla att må bra i!

SalsaDans- energia, cultura, fiesta!

Laemma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *