“ALLT MELLAN HIMMEL O JORD VÅRA TANKAR, FUNDERINGAR, LITE MER PRIVAT HELT ENKELT!”

Utveckla din dans och utveckla dig själv
Kultur. En kul tur?
Varför dansa som vi gör?
Lite tankar och annat som inspire-
rar, vill vi dela!
Allt som rör bl a dansen plus mycket annat.
Välkommen till SalsaDans-Bloggen, hoppas att du kommer att hitta något trevligt att läsa!

Yonathan- 7 pies

Under mitt besök på Dominikanska republiken kom jag i kontakt med 2 danslärare boende i en mysig by på östkusten. Det började med ett besök på en lokal klubb där en kille utmärkte sig, han rörde sig som Michael Jackson fast i salsaform.

Duktig tänkte jag och det var inte mer med det. Dagen efter hamnade jag på en dansskola som hade öppet för kvällen, där dök samma kille upp och jag var givetvis tvungen att dansa med honom. Det visade sig att han var danslärare och vi började prata.

Senare på kvällen dansade jag även med hans vän som jag sedan förstod var som hans bror. Också en väldigt duktig kille. De två var byns underhållning förstod jag sedan, de höll i danspass på klubben, zumbapass på stranden och deltog i event i landet.

Det var roligt att få dansa äkta dominikansk bachata med 2 äkta dominikaner. Deras fotarbete var helt fantastiskt, vilken rytmik, vilken snabbhet, vilken kreativitet. Sista kvällen jag såg dem dansade de medley med mig och bytte av varandra en efter en, puh! Vi skulle hålla kontakt, kanske kunde vi göra något i Sverige tillsammans?!

Jag följde båda två på facebook och såg hur de dansade, mådde gott och levde livet. En dag förstod jag dock att något hemskt hade hänt…det visade sig att en av dem inte var i livet längre…mördad på ett brutalt och oprovocerat sätt. Denna talang med hela livet framför sig blev avtagen sitt liv för tidigt.

På facebook kunde man följa den begravning de några dagar senare hade på stranden, de dansade runt hand kista, par efter par, men det var allt annat än roligt att titta på, det var olidligt. För mitt bland dansen fanns paniken, sorgen, vreden…en känsla som uttrycktes i dansen, i gråten, i de panikslagna skriken…

Dansen finns där när det är lycka, men den finns också där i sorg.

Jag tackar dig Yonathan för de fina danserna jag fick, för ditt ödmjuka varma sätt och jag har dig alltid i tankarna när jag dansar bachata dominicana.

Rest in peace.

Laemma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *