“ALLT MELLAN HIMMEL O JORD VÅRA TANKAR, FUNDERINGAR, LITE MER PRIVAT HELT ENKELT!”

Utveckla din dans och utveckla dig själv
Kultur. En kul tur?
Varför dansa som vi gör?
Lite tankar och annat som inspire-
rar, vill vi dela!
Allt som rör bl a dansen plus mycket annat.
Välkommen till SalsaDans-Bloggen, hoppas att du kommer att hitta något trevligt att läsa!

Bam bam bam!

Huascar har alltid varit både känd och uppskattad för sin pedagogik och sin förmåga att få alla att lära sig att dansa oavsett bakgrund och förkunskaper. Men vad är hemligheten egentligen? Varför blir det så bra? När vi många gånger själva varit på kurs händer något som kanske är lite oväntat, det var det iallafall för mig första gången jag var på kurs med Huascar för många år sedan. Han hade jättesvårt att lära sig, det tog tid och blev många repetitioner innan det satt. Det kan man ju tycka är lite märkligt när han själv är så van vid att lära ut. Men det, just det är hans styrka! Han förstår hur det är att ha svårt för att lära sig! Det använder han sig av i sin egen pedagogik, han förstår var svårigheterna kommer vara och var han kommer behöva lägga fokus, för det är just där han själv har upplevt svårigheter.

När man kan ta sina svagheter och göra till styrkor, ja då är man verkligen rätt ute! Ni som gått kurs hos oss vet kanske att vi använder en massa (en del konstiga 🙂 uttryck när vi lär ut. Vanligt att höra är “steg steg steg”, “ett två tre”, “bam bam bam” och “tramp tramp tramp”. Det sista kanske inte är så lämpligt när vi har engelskspråkiga elever… har vi märkt 😉

Hur som helst är pedagogiken en del som gör Huascar unik och hans stora intresse för detta har lett till att han ständigt försöker hitta nya sätt att få människor att lära sig saker och tycka att det är kul. Inte minst i skolan där han också jobbar försöker han vara en inspiratör inom pedagogik och hitta innovativa sätt som gör att eleverna blir motiverade och lär sig saker, på ett kul sätt! För gör man saker som är kul går det ofta lättare!

Det ska bli spännande att se vilka nya innovativa pedagogiska grepp Huascar kommer ta till framöver både i dansens och i skolans värld. Att han är en inspiratör, det vet vi nog alla och hade det funnits en titel som “Inspiratör inom pedagogik”, ja då hade Huascar haft den 🙂

Jag hoppas att du också omvandlar dina svagheter till styrkor och fortsätter utvecklas inom det område som du tycker är kul! Fler inspiratörer behövs, bam bam bamandes eller ej 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *