Jag gillar inte bara dans utan är en
tekniknörd!
Jag kommer
från Norrland och
gillar älgar! ;)

Emma Pettersson

Huascar Saavedra

Om oss

KursEmmaPabloKlappar

Vision

Salsadans vision är att sprida salsa och den latinamerikanska kulturen till alla. Att ge fler möjligheten att umgås på nya sätt och bidra till glädje och gemenskap.

Ambition

Dansskolan SalsaDans startade 1995 och grundades av Huascar Saavedra. Sedan dess har den varit med och spridit salsa och den latinamerikansk kulturen till privatpersoner, företag, skolor med mera!

För oss som jobbar med SalsaDans måste allt vi gör starta i hjärtat. Idéer, tankar, det vi säger och gör ska utgå därifrån. För oss är dans och den latinamerikanska kulturen en del av att skapa glädje och värme- det är vårt huvudsakliga mål.

Vi vill att som danselev hos oss ska man ha roligt, få energi, känna att man utvecklas och är bra utifrån sina förutsättningar och mål. Man ska känna en gemenskap med andra, man ska få kroppen och huvudet att slappna av samtidigt som de jobbar! Vi vill att våra elever ska uppleva den magi som uppstår man får steg till att bli dans.

För oss är dans ingen sport, ingen tävling, det finns inga konkurrenter, det finns bara ”kollegor”, det är ett sätt att umgås, att ha roligt, något som ger livet en extra krydda. Men SalsaDans är mer än dans.

Vår ambition är också att genom dansen, maten, språket eller något annat öppna upp ögonen för den latinamerikanska kulturen och sprida det som är bra med den till fler och på så sätt bygga broar mellan kulturer.