Jag gillar inte bara dans utan är en
tekniknörd!
Jag kommer
från Norrland och
gillar älgar! ;)

Emma Pettersson

Huascar Saavedra

Om oss

KursEmmaPabloKlappar

Vision

Salsadans vision är att sprida salsa och den latinamerikanska kulturen till alla. Att ge fler möjligheten att umgås på nya sätt och bidra till glädje och gemenskap.

Ambition

Dansskolan SalsaDans startade 1995 och grundades av Huascar Saavedra. Sedan dess har den varit med och spridit salsa och den latinamerikansk kulturen till privatpersoner, företag, skolor med mera!

För oss som jobbar med SalsaDans måste allt vi gör starta i hjärtat. Idéer, tankar, det vi säger och gör ska utgå därifrån. För oss är dans och den latinamerikanska kulturen en del av att skapa glädje och värme- det är vårt huvudsakliga mål.

Vi vill att som danselev hos oss ska man ha roligt, få energi, känna att man utvecklas och är bra utifrån sina förutsättningar och mål. Man ska känna en gemenskap med andra, man ska få kroppen och huvudet att slappna av samtidigt som de jobbar! Vi vill att våra elever ska uppleva den magi som uppstår man får steg till att bli dans.

För oss är dans ingen sport, ingen tävling. Det finns inga konkurrenter, det finns ingen prestige. Det är ett sätt att umgås, att ha roligt, något som ger livet en extra krydda. Men SalsaDans är mer än dans. Vår ambition är också att genom dansen, maten, språket och annat öppna upp ögonen för den latinamerikanska kulturen och sprida det som är bra med den till fler, och på så sätt bygga broar mellan kulturer.

Vårt upplägg

Genom åren har vi haft många kurser, många kurskvällar och många danstimmar i Göteborg med omnejd. Vårt fokus har alltid varit glädje, att människor ska få in lite dans och en del av latinamerikansk kultur i sina liv, om än bara en timme i veckan. För oss är det viktigt att dans är en del av livet, men det är inte hela livet, även om det ofta varit så för oss. Nu är vi inne i år 2018, 23år har gått sedan Huascar grundade SalsaDans, och mycket har hänt sedan dess. Idag står SalsaDans i ett läge där vi fortsatt vill uppnå vår vision, att sprida dansen och den latinamerikanska kulturen till så många som möjligt.

För oss är dans en del av livets goda, och vi vill att många ska få uppleva det. Vi vill visa på att dans kan vara en del av livet, bland jobb och barn och familj och vänner och andra aktiviteter och upplevelser. Utifrån detta har vi därför valt att skapa ett kursupplägg det senaste året som visar på att man inte behöver boka upp sig på en hel kurs då livet kanske kan komma emellan, att man har möjlighet till att vara spontan och komma “när man känner för det” eller “behöver det”. Ett upplägg som skapar frihet och valfrihet. Detta gäller även för oss som driver SalsaDans, vi vill också fortsätta utvecklas inom dansen men även inom nya områden som vi kan ta med in i dansen.

I våra kurser vill vi fokusera på kvalitet och glädje. Vi vill att du som kommer till oss ska känna att vi vet vad vi håller på med, känna glädjen vi har för dansen och den glädje vi skapar tillsammans med er. Vårt nya upplägg skapar förutsättningar för oss att skapa just det, och vi hoppas du känner det när du kommer till oss. Vi önskar att 23 års erfarenhet och en ihållande passion för dansen ger det du vill ha ut av din danskurs, och lite till. Varmt välkommen!