Jag gillar inte bara dans utan är en
tekniknörd!
Jag kommer
från Norrland och
gillar älgar! ;)

Om Emma

21-9EmmaLederDansen

Emma Petterssons liv har sedan 4 års ålder präglats av dans. Hon har en dansbakgrund inom b la balett, jazzdans, flamenco, street och fridans, både som elev och som instruktör. Efter flytten från Skellefteå blev det 1 år utan dans och hon började känna av dansabstinensen.

Hon ville hitta ett sätt att jobba med dans där fokus var glädje och gemenskap, inte smärta och konkurrenter. Hon föll för latinamerikansk dans 2005 och har sedan dess varit en del av den och av SalsaDans.

I övrigt är hon utbildad socionom och har under flera år arbetat b la som coach och utbildare. Det som motiverar henne i alla dessa jobb är att se människor utvecklas utifrån sina förutsättningar och nå sina mål.

Ett av hennes stora intressen är att resa och uppleva nya kulturer och platser som ger ny inspiration, nya intryck och insikter om vår värld!

För mig är den latinamerikanska dansen källa till glädje. Det är så mycket mer än dans! Det är så roligt att se vad vårt jobb gör för människor, de lär sig dansa, de träffar nya vänner, de stärker sitt självförtroende och självkänsla och alla vardagsbekymmer är som bortblåsta under lektionerna.

Men det är inte bara dansen som är kul, det är den latinamerikanska kulturen också, det är en rolig kultur fylld av livsglädje och fest!

Det bästa jag vet är när man för första gången träffar en nybörjargrupp och man ser när de blir “förälskade” i dansen, det är vid sådana tillfällen jag känner att jag är stolt över att kunna få vara en del av detta!”