Salsa Cubana, Merengue, Bachata
Salsa Linjestil
Lång erfarenhet lärorika och
roliga lektioner

Salsa Cubana

Salsa cubana är en av salsastilarna som ursprungligen kommer från Kuba och musikstilen/dansen Son. När kubaner emigrerade till Usa på 60- och 70-talet utvecklades musiken och dansen. Den fick en annan riktning när musiker från kuba, nord- och latinamerika blandade sina stilar och det blev en “sås” av olika musikstilar. Det sägs att den fick namnet Salsa tack vare grundarna av Fania Records som ville ha ett enkelt namn på den för att kunna marknadsföra den internationellt.

Salsa dansas numera i hela världen och är en av de mest populära pardanserna. Den kubanska stilen kännetecknas av att paret roterar mycket tillsammans på dansgolvet. Tillsammans gör de turer där mannen för och kvinnan följer. Många upplever den kubanska stilen som den enklare då den innehåller mycket fasta grepp och lugnare snurrar.

Grundstegen sträcker sig över två takter á fyra slag, dessa åtta taktslag utgör även cykeln för claverytmen som är kärnan i salsamusiken. Under dessa takter tar dansarna sex steg med en paus på slag 4 och 8 och det utgör grunden för salsan och rytmen förekommer i alla salsastilar. Den kubanska salsan kan också ha inslag av rörelser och steg från afrokubanska sällskapsdanser.

På SalsaDans undervisar vi i kubansk salsa från nybörjarnivå upp till avancerad nivå (fortsättning 4). Den kubanska salsan är också den vi främst lär ut under företagsevenemang och möhippor/svensexor, om inget annat önskas förstås.