Salsa Cubana, Merengue, Bachata
Salsa Linjestil
Lång erfarenhet lärorika och
roliga lektioner

Salsa Linjestil

Linjestilsalsa eller ”cross-body style” som den även kallas finns i flera former. Denna stil utvecklades i Usa och paret dansar på en linje och byter plats genom steget ”cross-body lead”. Kvinnan blir förd på en rak linje och snurrarna förekommer mestadels på plats, och kan vara många.

En annan form av linjestil är Salsa On2. Uppbyggnaden av dansen är samma men istället för att dansa på 1:an i musiken så dansar man på 2:an vilket ger en annan stil på dansen. Denna stil har blivit mer och mer populär världen över.

LA-style är en tredje variant av denna salsastil. Den kännetecknas av ganska stora, show-iga rörelser. Den dansas på en linje likt övriga stilar men det första steget är på första taktslaget i musiken.

Hos SalsaDans undervisar vi i Linjestil och även On2. Populäriteten mellan kubansk salsa och linjestil salsa varierar. De flesta börjar att lära sig den kubanska stilen men allteftersom man vill utvecklas och få större utmaningar kompletterar man med att lära sig linjestil. Både kubansk salsa och linjestil kan dansas till samma musik men vissa låtar är mer kubanska och vissa mer linjestilsaktiga.