Salsa Cubana, Merengue, Bachata
Salsa Linjestil
Lång erfarenhet lärorika och
roliga lektioner

Vanliga frågor

Här har vi samlat lite info kring hur det fungerar att dansa hos oss, vi hoppas att vi fått med svar på de vanligaste frågorna vi får. Om inte, kontakta oss gärna med din fråga!

Vad har man på fötterna?
Det fungerar att dansa i helt vanliga skor. Tänk dock på att välja skor som inte har alltför grov sula så att du inte “fastnar” i golvet vid snurrar och skadar knäna. Sneakers eller ballerina skor är det många som har. Under vintertid, ta gärna med ett par skor du byter om till så att vi inte får in så mycket slask i lokalen. Har du dansat ett tag och känner att dans är din grej rekommenderar vi dig att investera i ett par riktiga dansskor som är anpassade efter latinamerikansk dans. Dansskor har mockasula vilket gör att du lättare kan snurra och röra dig över golvet, det blir en annan och ofta lättare känsla. Dansskor kommer i olika former och det finns allt från platta skor till skor med klack, både för män och kvinnor.

Hur ska jag vara klädd?
De flesta kommer till våra kurser direkt efter jobbet eller skolan, och vanliga kläder fungerar alldeles utmärkt att dansa i. Att tänka på är att du kommer att bli varm så att du inte har för varma kläder på dig. Vet du om att du lätt svettas och ska gå flera kurser på en kväll är det helt rätt att ta med en extra tröja att byta med under kvällen.

Hur tidigt ska jag komma?
Innan din kurs startar håller vi förmodligen på att förbereda lokalen eller håller en kurs innan din. Lämpligt är att komma ca 15min innan kursen startar så hinner du betala, ev byta om, umgås med andra elever och förbereda dig inför kvällens kurs.

Hur “bra” måste jag va?
Hos oss är det största fokuset att hitta dansglädjen i våra elever. Att det ska vara kul att komma till oss, att lära sig dansa, att känna gemenskap med andra med samma intresse och känna glädje! Prestige lämnar vi utanför lokalen, även vi som undervisar. Vårt mål är att alla ska må bra och ha kul under kurserna och inte känna att man inte kan tillräckligt, är tillräcklig eller inte passar in. Dans är för alla och så ska det förbli! För att du ska känna dig bekväm och för att det ska vara riktigt kul är det bra om du läser på litegrann kring våra nivåer så att du väljer en kurs som är på din nivå, då blir det som roligast!

Vilken ålder är det på era elever?
Vi undervisar vuxna och våra elever är allt mellan 18-75 år. Det är det som är det fina med dansen, alla kan dansa och alla kan lära sig. Äldre dansar med yngre och tvärtom. Många av våra elever är återkommande och många har dansat hos oss i väldigt många år, och det är vi väldigt tacksamma för. Så ålder spelar ingen roll, ett öppet sinne och önskan om att ha kul är allt som behövs!

Hur tar jag mig till er lokal?
Vår danslokal ligger precis vid Hagakyrkan. Åker du kommunalt är närmaste hållplats Hagakyrkan. Åker du bil finns det parkeringar i området, det kan dock vara lite svårt att få plats precis i närheten och de flesta parkeringar kostar 30kr/h p.g.a att lokalen är så pass central.

Behöver jag ha med mig en partner?
Du behöver inte ha med dig en partner för att dansa hos oss. Vårt upplägg är att alla dansar med alla då vi roterar danspartners under kursen. I och med att vi har drop-in kurser utan föranmälan kan vi inte garantera att kurserna blir jämna när det kommer till förare och följare, men peppar peppar har vi hittills haft väldigt tur och för det mesta haft väldigt jämna kurser. Skulle kursen vara lite ojämn finns det alltid saker att träna på själv medan du väntar på att en danspartner blir ledig.